Informatii diete



- Cel putin la Inceput trebuie sa urmam norme precise: se mananca numai la orele stabilite si se cantaresc alimentele. In faza initiala exista o oarecare libertate.

- Ne cantarim, dar nu mai des de o data pe saptamana. Greutatea oscileaza mereu, chiar si In cursul unei singure zile. Daca nu stim sa interpretam aceste oscilatii, poate fi demoralizant.

- Consumand numai alimente de acelasi tip, nu Inseamna ca slabim, ci doar ca usuram digestia.

- Un regim alimentar echilibrat prevede ca 60% din substante sa fie carbohidrati, 15% proteine si 25% grasimi. Alimentatia cu un singur aliment provoaca dezechilibru.

- Daca mancam numai alimente cu proteine, riscam sa suprasolicitam rinichii. Si astfel apare o dorinta puternica de a manca dulciuri, careia ne este foarte dificil sa-i rezistam.

- Pierderea kilogramelor In plus Intr-un timp foarte scurt nu este un avantaj pentru organism; ele se vor depune la loc. Organismul pierde repede apa si alte substante importante precum proteine, minerale si glucide, dar retine grasimile ca rezerva de energie. Dupa una sau doua saptamani, procentul de grasimi nu s-a micsorat, ci doar cel de lichide. In plus, organismul Invata sa traiasca cu putine calorii si, atunci cand reia ritmul obisnuit de viata, arde putine calorii. Astfel are loc cresterea In greutate. Pentru a slabi In maniera echilibrata, nu trebuie sa pierdem mai mult de 3 kg pe luna.

- Diureticele si laxativele sunt inutile si daunatoare, daca sunt luate fara recomandarea medicului. Nu Indeparteaza grasimea, ci apa din organism.
Cand se urmeaza un regim hipocaloric, se pierd multe lichide. E necesar sa bei un litru de apa pe zi, chiar si la masa. Apa, printre altele, ne ajuta sa simtim senzatia de satietate mai repede. Si nu actioneaza negativ asupra sucurilor gastrice In timpul digestiei.



- Celulita este o inflamare a tesuturilor subcutanate, care se trateaza cu medicamente specifice, locale. Grasimea Impinge celulita spre suprafata, facand-o vizibila: dar a slabi nu Inseamna a o Indeparta.

- Alimentele integrale nu au proprietati care faciliteaza slabirea, dar avand multe fibre, satura mai repede si tin sub control foamea.

- O salata preparata doar cu otet are mai putine calorii, dar uleiul furnizeaza grasimi care mentin sanatatea tesuturilor; de aceea nu va fi eliminat din alimentatie. E mai bine sa-l folosim pe cel din seminte de floarea-soarelui; este mai bogat In grasimi benefice organismului si e suficienta o cantitate mica, pentru a ne face o rezerva.

- Greutatea corporala depinde de caloriile pe care le consumam. Cand nivelul de zahar si de colesterol e foarte ridicat In sange, o cura bazata pe o zi pe saptamana cu o alimentatie bazata doar pe fructe nu ne ajuta sa slabim, ci doar sa diminuam zaharul si colesterolul din sange.

- E necesar sa micsoram consumul de grasimi, deoarece se asimileaza foarte repede si se Indeparteaza greu.
Renuntarea la mancare pentru o perioada de timp nu accelereaza procesul de slabire.

- Din contra, la masa urmatoare suntem si mai Infometate. Cum Incepem sa mancam, ne Ingrasam la loc.

- Pana In adolescenta nu sunt recomandate dietele. Cand greutatea devine alarmanta, parintii trebuie sa-si educe copii sa limiteze cantitatea de alimente pe care o consuma zilnic, pentru a Incetini procesul de Ingrasare.

- E important sa ne concentram asupra mancarii pentru a fi multumite. Masa trebuie considerata un ritual.

- Pentru a nu fi tentate de mancaruri cu multe calorii, nu trebuie sa facem cumparaturi cu stomacul gol. Un alt truc este acela de a Incepe cumparaturile cu alimentele voluminoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu